Duurzaamheid wordt steeds populairder. Behalve minder vlees eten, minder vliegen, recyclen, enz. zijn er ook manieren om zo duurzaam mogelijk te browser. In dit artikel geven we 3 Chrome extensies die het duurzaam leven gemakkelijker maken. Sommige extensies planten zelfs gratis bomen!

TreeClicks Screenshot
Screenshot van de Chrome extensie / plugin TreeClicks

1. TreeClicks – Plant gratis bomen tijdens het winkelen

TreeClicks is een recent gelanceerde Chrome & Firefox-extensie die tijdens het winkelen gratis bomen plant. Het werkt eenvoudig:

  • Je gaat naar TreeClicks.com en downloadt de TreeClicks Chrome of Firefox extensie
  • Wanneer u winkelt in een van hun meer dan 50.000 aangesloten winkels, worden bomen geplant van de advertentiekosten die ze ontvangen. U moet wel de TreeClicks-pop-up activeren die verschijnt wanneer u een van hun verbonden winkels bezoekt.
Als je een behoorlijke hoeveelheid winkelt, is het gemakkelijk om al een paar bomen te planten. Omdat alleen al in Amerika in online winkelen 500 miljard dollar rondgaat, zou het al geweldig zijn als daar een klein percentage van besteedt kan worden aan de aanplant van bomen. Dat zouden namelijk al miljarden bomen betekenen. Download nu.

2. Tab for a cause

Tab for a cause (Tabblad voor een goed doel) is een zeer eenvoudige Chrome-extensie die telkens wanneer u een nieuw tabblad opent, een tabblad met een advertentie toont. Een deel van die advertentie-inkomsten wordt gebruikt voor goede doelen. U kunt uw eigen goede doel selecteren. Als u een duurzaam doel wilt, kiest u bijvoorbeeld voor natuurbehoud.

3. DoneGood – shop ethischer

DoneGood is een eenvoudige Chrome-extensie die merken aanbeveelt die de wereld beter maken.

Het is een online winkelassistent die automatisch de beste ethische, duurzame merken aanbeveelt terwijl u winkelt bij Amazon, Google of andere retailwebsites.

Andere handige Chrome-extensies

Hoewel dit een korte lijst is, zijn er nog vele andere geweldige Chrome-extensies. Bekijk ze hier:

  • Adblock

  • Forest: deze Chrome-extensie is ook gerelateerd aan duurzaamheid. Het plant een virtuele boom. Die wordt vernietigd als je door websites die jij als ‘slecht’ heb opgegeven bladert.
  • Grammarly: Chrome-extensie die uw invoer controleert op grammatica en spellfouten.

Dit artikel komt oorspronkelijk vanaf DevProblems en is door ons vertaald.

Hoeveel weet jij al over duurzaamheid, milieu en klimaat? Speel onze duurzaamheidsquiz.

Categorieën: Software

Alle rechten voorbehouden | Ook interessant Packet Exchange, Back of the Envelope Science